Algemene Regels

De leukste hardloopvereniging van Leiderdorp!

Lopen doen we samen!

 1. Running Team Leiderdorp staat voor lopen in een gezellige, respectvolle en veilige omgeving. Ongeacht het niveau dat je nastreeft, van gezellig meedoen aan onze trainingen tot het lopen van een voor jou snelle marathon – of nog verder, je bent bij ons van harte welkom.
 2. Veilig lopen betekent dat we als we op straat lopen het overige verkeer niet hinderen. En als het ’s avonds weer gaat schemeren dan dragen we een loophesje (reflectiehesje). Loopverlichting wordt aanbevolen.
 3. Veilig lopen betekent ook in een sociaal veilige omgeving lopen. Mocht je ergens mee zitten en je vindt het lastig dit aan te kaarten, dan kun je terecht bij onze vertrouwenscontactpersoon Mela Gerse. Deze biedt een luisterend oor en kan je adviseren. Je kunt ook een kijkje nemen op de website van Centrum Veilige Sport Nederland.
 4. We maken gebruik van het clubhuis van de Vereniging IJssport Leiderdorp. Na gebruik laten we het clubhuis netjes achter. Als je gebruik maakt van de douche dan trek je de doucheruimte droog. Koffie en thee kan contactloos worden betaald, geen cash. En als je na de training water wilt drinken neem je je eigen waterfles mee, zo reduceren we het verbruik van plastic bekers.
 5. Een hardloopvereniging als de onze kan niet bestaan zonder de inbreng van de leden. Heb je ideeën of suggesties of wil je graag meehelpen in de vereniging of bij de organisatie van een evenement, laat het weten!
 6. Voor kleine attenties voor onze leden, bijvoorbeeld een kaartje of een bloemetje bij voor- en tegenspoed, hebben wij een lief-en-leed-pot. Een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd.
 7. We proberen de contributie zo laag mogelijk te houden zodat onze loopgroep voor iedereen toegankelijk blijft. De contributie wordt per kwartaal geïnd en voor het gemak van de penningmeester maken we gebruik van een betaalverzoek.
 8. Het staat iedereen vrij om wel of niet mee te doen aan (recreatieve) loopevenementen. Samen met de leden spreken we een aantal loopevenementen af waar we gezamenlijk naar toe trainen, variërend van een korte afstand als de 5km tot de marathon. Meest voor de hand liggend is natuurlijk een afstand tijdens de Leiden Marathon.
 9. Om de continuïteit van onze vereniging te waarborgen zal er ook aanwas van nieuwe leden moeten zijn. Ken je iemand die wellicht aan zou willen haken, nodig haar of hem dan gerust uit. Aspirant leden kunnen kosteloos maximaal 4 avonden op proef met ons meetrainen. Geef s.v.p. wel even een seintje aan de trainer als je een aspirant lid introduceert.
 10. Heb je voor jezelf een doel gesteld en zoek je hulp bij het opstellen van een trainingsschema of zou je graag begeleiding willen hebben? Overleg dan met onze trainer. Dat kan van alles zijn, van het lopen van de 10km onder het uur tot het volbrengen van een marathon.
 11. Het is voor de herkenbaarheid en uitstraling van onze vereniging natuurlijk fijn om met ons verenigingsshirt aan evenementen deel te nemen. Aangezien kleding op eigen kosten moet worden aangeschaft is het dragen ervan geen verplichting.
 12. We vinden het leuk om regelmatig beeldmateriaal, foto’s of video’s, te plaatsen op social media. Het kan zijn dat jij daarop bent te zien. Om dat te mogen doen hebben we wel jouw toestemming nodig en daarom vragen we je om daar akkoord op te geven. Overigens: Ook met jouw toestemming zullen wij hier zorgvuldig mee omgaan, bijvoorbeeld niet taggen en geen foto’s of video’s waar mensen minder leuk opstaan. Datzelfde vragen we van jou mocht jij toevallig beeldmateriaal delen op jouw eigen social media.

versie 31-08-2023