Trainingen

De leukste hardloopvereniging van Leiderdorp!

Trainingsprogrammas

Doordat Running Team Leiderdorp onderdeel is van de AthletiekUnie kunnen wij gebruikmaken van de Volta app. Hierin wordt het trainingsschema gecommuniceerd en worden overige mededelingen gedaan. Om een idee te krijgen hoe een standaard trainingschema er uit ziet, hebben wij het onderstaand bestand voor iedereen beschikbaar gesteld. Heb je een specifiek doel voor ogen, bijv. een (halve) marathon lopen of een snelle 10km, dan kan er een trainingsprogramma op maat worden gemaakt voor de lopers van Running Team Leiderdorp!

De intervaltrainingen zijn afwisselend en zorgen ervoor dat iedereen op zijn of haar eigen snelheid kan trainen. De trainingen worden gegeven op de baan, in de omliggende wijken of in de polder, maar we starten wel altijd vanaf het clubhuis. Vaak wordt er na de training ook nog een kopje koffie of thee gedronken in het clubhuis, waarbij we nog even kunnen nakletsen.

Locatie

Elke dinsdagavond en donderdagavond starten we om 19:30u met de training vanaf Vereniging IJsport Leiderdorp (VIJL). Het clubgebouw is vanaf 19:15u open, er kan gebruik worden gemaakt van de kleedkamers en toiletten. Waardevolle spullen zoals sleutels worden veilig opgeborgen. Er zijn ook douches (onder voorbehoud i.v.m. hoge energiekosten). Trainingen bestaan uit een warming up, loopscholing, een interval training en een cooling down.